Literatuurtips

Het boek ‘Slim maar’ door Peg Dawson en Richard Guare

Dit boek biedt een goed beeld van wat de executieve functies inhouden, hoe deze zich ontwikkelen en hoe je hier verbetering in kunt maken in het dagelijks leven m.b.v. hulpmiddelen, de ouders en/of de leerkracht. Daarnaast biedt dit boek inzicht in hoe er een actieplan kan worden opgesteld. Als je op zoek bent naar praktische adviezen en leeftijdsgebonden informatie (tot 14 jaar), is dit boek een aanrader.

Het boek ‘Executieve functies versterken op school’ door Joyce Cooper-Kahn en Margaret Foster

Wie op zoek is naar meer informatie over het herkennen van zwak ontwikkelde executieve functies en bijpassende interventies, kan dit boek erbij pakken.

De 7 eigenschappen van happy kids

In dit voorleesboek staan 7 verhalen. Aan de hand van deze verhalen kunnen een aantal van de executieve functies worden geïntroduceerd. De personages uit het boek, de kids van de Zeveneik, leren de leerlingen over een specifieke eigenschap. Deze eigenschappen hebben overlap met de executieve functies plannen, doelgerichtheid, reactie-inhibitie en nog veel meer. Op humoristische wijze worden de leerlingen bewust gemaakt van hun eigen gewoonten en eigenschappen.

Smartgames online 

Op smartgameslive.com kunnen de leerlingen op 4 niveaus online Smartgames spelen: starter, junior, expert en master. Naast een aantal spellen die al aanwezig zijn op de Burgerschool, staan hier ook de aller nieuwste spellen tussen.

Voor iedere leerling is de mogelijkheid om 6 maanden lang een proefabonnement aan te schaffen. Deze wordt niet automatisch omgezet naar een betaald account. De leerkracht hoeft niets te annuleren en het lidmaatschap zal niets automatisch worden verlengd.

Daarnaast biedt Smartgames de volgende GRATIS apps:

 

  • Temple Trap v2
  • Colour Code (Lite)